Zapojil jsem se do projektu Den pro školu

27. 6. 2023 | Aktuality

Zapojil jsem se jako dobrovolník do programu Den pro školu, který si klade za cíl propojovat studenty a lidi z praxe. 🤝 Prostřednictvím přednášek a workshopů pro základní, střední a vysoké školy tak Den pro školu dává možnost nahlédnout žákům do skutečného pracovního světa nejrůznějších oborů a profesí. Může tak být pomocníkem při jejich pozdějším rozhodování o vlastní kariéře a životním směru.


Navštívil jsem letos 5 základních a středních škol s 8 přednáškami a workshopy o podnikání na volné noze a o tom, co obnáší má práce. 👨🏻‍💻

SPŠ a SOU Kuřim

Premiéru jsem měl ve škole, na kterou jsem před více než dvaceti lety chodil – SPŠ a SOU Kuřim. Dvě hodiny povídání se studenty utekly jako voda překvapilo mě, jak se sami aktivně zajímají o podnikání. Že již nyní – dva roky před maturitou někteří z nich aktivně spouští vlastní projekty a plánují si budoucnost. Doba se mění. K lepšímu. Mám z toho radost.

ZŠ Křtiny

Navštívil jsem třeba dvě osmé třídy na Základní škole ve Křtinách. Každá třída byla jiná – obě skvělé.

Povídal jsem o své práci, o cestování, o podnikání, o zaměstnání a o tom, jak jsem se dostal k tomu, co dělám.

Pomalu si začínají vybírat střední školu a každé nahlédnutí do něčího osobního příběhu jim může být pomocníkem v rozhodování, jak dál. Jsem rád za tu možnost i pozitivní ohlasy.

P.S.: Nejvíc je zajímalo kolik mám tetování 😁

OA Bučovice

Zajímavé bylo například dvouhodinové povídání pro žáky druhého ročníku Obchodní akademie v Bučovicích.

Zajímali se o podnikání na volné noze i srovnání se zaměstnáním. Dokonce mezi nimi byli i takoví, co už teď začínají s vlastním podnikáním. Mám z toho radost. Diskuse se stočila od hledání vlastní cesty i k těm náročnějším stránkám podnikání – zahlcenost prací, syndrom vyhoření a nastavování systému práce. Líbí se mi, že je to další ze škol, kde mají studenti jako předmět Fiktivní firmu – tedy provozování vymyšlené společnosti v rámci studia. Boží!

VOŠ a SŠ Boskovice

Na tuhle střední školu jsem byl pozvaný hlavně proto, že se zde studenti připravují na kariéru hodně podobnou té mé. Povídali jsme si tak o mé cestě ke grafice a webům, začátcích podnikání a rozdílech mezi prací v zaměstnáním a podnikáním na volné noze.

Den pro školu - Polička

Gymnázium Polička

Poslední se konal včera na Gymnázium Polička v rámci Dne s DofE a bylo to úžasné završení (školního) roku. Neskutečná atmosféra, skvělí studenti. 🌈
Jsem rád součástí, má to smysl.

Chcete dostávat pravidelné tipy a rady, jak začít s online marketingem svépomocí?

Pro nadšence, kteří se pouští (nebo chtějí pustit) do vlastního podnikání a chtějí také proniknout do základů online marketingu jsem připravil projekt Sám sobě marketérem.

📨 Jednou za dva týdny posílám e-mail s praktickými tipy, které budete schopni sami hned aplikovat do praxe.

Více na www.samsobemarketerem.cz

Kdykoliv máte možnost se z odběru odhlásit.